Echipa

membru-echipa-2

Alexandru Ciobotă

Peisagist

Alexandru Ciobotă

Peisagist

Manager al proiectelor Cimitire din Banat si Biserici înlemnite din Banat, şi-a adus aportul în analiza peisajelor satelor studiate, evidenţierea relaţiei cimitir-context-peisaj, studierea în detaliu a principiilor peisagistice şi de compoziţie ale cimitirelor, coordonator al atelierelor interdisciplinare (peisaj) de la Crivina de Sus.

Dinamica peisajului rural din Banat este tema de cercetare doctorală a lui Alexandru, pe care o analizează din perspectiva politicilor agricole naționale și europene, precum și a practicilor agricole locale, în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, UPT.membru-echipa-1

Raluca Rusu

Peisagist

Raluca Rusu

Peisagist

Interesată de subiectul construcției trecutului în prezent din perspectiva  studiilor pentru patrimoniu, a finalizat o cercetare doctorală în științe umaniste la Universitatea de Vest din Timișoara, legată de acțiunile de intervenție asupra patrimoniului inițiate de grupurile socioprofesionale din România.

Temele de interes se orientează spre problematica patrimonială a peisajului și a relației omului cu natura, cu cercetări în cadrul proiectelor Cimitire din Banat si Biserici înlemnite din Banat, demersuri în care a făcut parte și din echipa de management.

membru-echipa-3

Vladimir Obradovici

Arhitect

Vladimir Obradovici

Arhitect

Vladimir analizează în teza de doctorat modalitățile de intervenție asupra bisericilor de lemn, în contextul proiectelor de restaurare de la Crivina de Sus (județul Timiș) și Vălari (județul Hunedoara), în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, UPT.

Coordonează atelierele de arhitectură și practicile studențești în cadrul proiectului de restaurare a bisericii de lemn de la Crivina de Sus, membru în echipa de cercetare a proiectelor Cimitire din Banat și Biserici înlemnite din Banat. Activează în Grupul Rural din cadrul OAR.

membru-echipa-4

Diana Belci

Arhitect dr.

Diana Belci

Arhitect dr.

Cadru didactic al Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, unde predă cursuri de Restaurare și Istoria arhitecturii. Este, de asemenea, membru fondator al Asociației pentru Patrimoniu Activ-PACT, asociație implicată în salvgardarea patrimoniului construit românesc. Diana, coordonează o serie de proiecte și practici studențești legate de salvarea, protejarea și punerea în evidență a patrimoniului construit din România (Casa cu Har, Ambulanța pentru Monumente Banat).

membru-echipa-5

Nicoleta Mușat

Etnolog

Nicoleta Mușat

Etnolog

Absolventă de filologie, cu un doctorat în politicile memoriei, a făcut sau face cercetare de teren în comunități românești din afara granițelor țării (Ungaria, Ucraina, Serbia) sau în satele din Banat, în care încearcă să descâlcească ițele ale ruralului românesc. Este implicată în proiecte care vizează dezvoltarea rurală, implicarea activă a comunităților în protejarea patrimoniului cultural sau transformarea cercetărilor etnologice în acte artistice. De Crivina de Sus o leagă proiectele Cimitire din Banat și Biserici înlemnite din Banat, dar și zeci de ore de discuții cu oamenii din sat, observații și întrebări legate de felul în care se poate dezvolta o comunitate prin propriile valori, mai ales atunci când are la dispoziție nu doar resurse, ci și expertiză ce vine înspre comunitate dinspre un grup de specialiști din varii domenii.

membru-echipa-11

Alina Floca - Adăscăliței

Peisagist urbanist

Alina Floca - Adăscăliței

Peisagist urbanist

Alina se orientează către proiecte despre natura productivă, agri-cultură și viață tradițională, și s-a alăturat echipei de la Crivina de Sus în anul 2015. De atunci se bucură de plimbări și experiențe între dealurile bogate, coordonând alături de Alexandru, atelierele de peisaj.

membru-echipa-8

Bogdan Gogoci

Arhitect

Bogdan Gogoci

Arhitect

Absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, susținând o lucrare de diplomă cu tema valorificări și revitalizării siturilor industriale. Inserțiile în situri protejate și structurile istorice din lemn sunt temele de interes pentru Bogdan, teme aprofundate în calitate de coordonator al atelierelor de arhitectură din cadrul proiectului de restaurare a bisericii de lemn „Cuvioasa Paraschiva” de la Crivina de Sus (Biserici înlemnite din Banat). În prezent este colaborator al Institutului Național al Patrimoniului, conlucrând în proiecte de restaurare și valorificare a siturilor și construcțiilor cu valoare de patrimoniu.

membru-echipa-9

Ariana Ţuţuianu

Arhitect

Ariana Ţuţuianu

Arhitect

Absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara (UPT) în 2018, a cărei lucrarea de diplomă susținută în cadrul unitului Dezvoltarea patrimoniului și landscape, subunit Intervenții în peisajul rural, conține propunerea de concept a Centrului de Valorificare a Patrimoniului, Crivina de Sus. (am modificat)

Ariana participă, din anul 2016, în cadrul practicilor studențești de la Crivina de Sus, acumulând experiență la ateliere de arhitectură, unde a analizat îmbinările elementelor de lemn a construcțiilor vernaculare și evoluția intervențiilor pe biserica de lemn, în cadrul unui studiu 3D.

membru-echipa-10

Andi - Alexandru Buftea

Arhitect

Andi - Alexandru Buftea

Arhitect

Preocupat de relaționarea între rural- urban, unde ruralul apare ca o formă nedezvoltată a urbanului, Andi exemplifică acest subiect în diploma sa Moara de hârtie de la Roșia Montană, un proiect cultural al meșteșugului hârtiei inițiat de Răzvan Supuran, susținută la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, UPT în 2014.

Arată un interes asupra ideilor economice fezabile din mediul rural, a recalificării în sfera produselor și serviciilor rezultate din tehnicile constructive tradiționale. Coordonator în cadrul atelierelor de arhitectură, a activităților de marcare, relevare, demontare a șurii din lemn din satul Poieni, viitorul prim corp al Centrului de Valorificare a Patrimoniului de la Crivina de Sus.

membru-echipa-6

Andrei Condoroș

Peisagist

Andrei Condoroș

Peisagist

Membru în echipa de cercetare a proiectelor Cimitire din Banat și Biserici înlemnite din Banat, Andrei a coordonat atelierele de intervenție în peisaj (land art) și a fost responsabil cu identitatea vizuală a proiectelor și comunicarea publică.

În prezent este doctorand al Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara (UPT), având ca temă de cercetare: „Protecția și revigorarea peisajului cultural al grădinilor ansamblurilor nobiliare de sec. XIX, de-a lungul Văii Mureșului, Banat-Crișana”.

membru-echipa-7

Ioana Hariga

Arhitect

Ioana Hariga

Arhitect

Ioana, a coordonat mai multe intervenții pe situl bisericii de lemn de la Crivina de Sus, iar datorită iscusinței în comunicare a construit relații bune cu localnicii si a administrat resursele locale necesare pentru intervenții.

În prezent se ocupă de marketing și growth hacking în piața de softuri interactive inteligente, aplicabile în diverse domenii. Softurile pentru care lucrează Ioana sunt folosite atât de corporații pentru a-si pregăti și instrui angajații, cât si de soldați, politiști și echipe de intervenții în situații de urgență pentru a se antrena virtual.

membru-echipa-15

Cristina Garabețanu

Artist vizual

Cristina Garabețanu

Artist vizual

Documentarea fotografică a experiențelor este unul dintre subiectele de interes ale Cristinei, iar în cadrul proiectului Cimitire din Banat, această preocupare s-a finalizat cu o publicație, In the ground we sleep, EUV, 2014. Biserici înlemnite din Banat, este un loc al descoperirilor și inspirației, pe care artista l-a ales în ultimii 5 ani, pentru a-și dezvolta creativitatea. După terminarea studiilor la Facultatea de Arte Plastice, București lucrează  și expune ca pictor, sculptor și fotograf și este responsabil cu imaginea și partea de comunicare la Crama Oprișor.

membru-echipa-14

Florin Lăzărescu

Meșter

Florin Lăzărescu

Meșter

A început studiile la Facultatea de Arhitectură din Timișoara la care a renunțat fiind frământat de alte simțăminte, apoi aplicând la UNATC în București a intrat în lumea teatrului. A absolvit școala în 2006 la clasa prof. Doru Ana, fiind angajat la Teatrul Național din București o perioadă de 3 ani, timp în care a jucat mai multe roluri la Național, dar și pe alte șcene. Din 2011 alege teologia la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie în cadrul UV Timișoara, pe care o finalizează în 2015, școală în care Florin își dezvăluie talentul în sculptură icoană, fiind implicat în mai multe proiecte.

membru-echipa-13

Maria Sbera

Restaurator pictură

Maria Sbera

Restaurator pictură

Maria lucrează în cadrul Muzeului de Artă Timișoara, prețuiește obiectele vechi cu încărcătură artistică și istorică, și caută prin ceea ce face, să le prelungească cât mai mult viața. A cules informații despre starea de conservare a colecției de icoane și a obiectelor din lemn policrom care aparțin bisericii de la Crivina de Sus, și a întocmit documentația preliminară pentru restaurarea acestora.